Ako prezimuju klopavky?

Vodné i suchozemské korky

Moderátor: štefan

Ako prezimuju klopavky?

Poslaťod koro » Pon Aug 09, 2010 3:14 pm

V januari tohoto roku som si kupil 5 kusov sternotherus minor minor a v maji mi pribudli do chovu aj 2 sternotherus odoratus.Je uz august a rozmyslam,ze je tu za chvilu jesen a nasleduje zimne obdobie,ked moje klopavky by asi potrebovali zazimovat...Ale sam neviem ako na to,lebo na internete su o tom v slovencine ci cestine dost chabe informacie: napr. vraj zalezi odkial dany druh klopavky pochadza.Ale skadial to mam vediet,ked tieto druhy maju areal rozsirenia od Kanady po juznu floridu a v akvaristikach nevedia odkial ich doniesli do velkoskladov.A ked,tak ako sa spravaju sternotherusy pred zimnym spankom? Napr.ako spravne rozpoznat ci ich treba dat prezimovat a ci nie?V ktorom mesiaci?A ako spravne na to? Nechcel by som o ne prist a urcite by som ich chcel niekedy aj rozmnozit... Trachemys scripta elegans som daval prezimovavat do krabice v chladnicke, ale sternotherus,to je uz asi o niecom inom... Poradi mi niekto skuseny? Dakujem!
Obrázok užívateľa
koro
 
Príspevky: 10
Registrovaný: Sob Apr 17, 2010 8:43 am
Bydlisko: Nitra

Re: Ako prezimuju klopavky?

Poslaťod štefan » Pon Aug 09, 2010 4:14 pm

Ahoj,
prislusnikov rodu Kinosternon alebo aj Sternotherus netreba hybernovat. Skor by za uvahu stalo ich skusit aestivovat, no napr. Kinosternon leucostomum leucostomum mi znasaju vajicka cely rok, u S.odoratus je uvedena doba kladenia od jari do jesene.
Som rad, ze sa ti podarilo udrzat mladata S.minor v chove. Mne zo stvorice mladatiek zije iba jedno jedine...S. odoratus som dal z chovu, aby bolo miesto na solo chov samic malej formy K.l.l., od ktorych mam mlade.
Obrázok užívateľa
štefan
Člen redakcie
 
Príspevky: 2045
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Levice

Ako prezimuju klopavky?

Poslaťod koro » Uto Aug 10, 2010 11:07 pm

To som rad aj ja ze som si ich udrzal a ze sa u mna citia v pohode. A dokonca mam super pomer,mam jedneho samca a styri samicky. Samec je oproti nim pekny maco s velkou hlavou.Dufam ze sa mi ich v buducnosti podari aj rozmnozit,ale este potrbuju dospiet a to podla informacii na internete musia mat sedem rokov? Ale nevadi,ja si pockam... Dakujem za radu štefan,hned som kludnejsi.
Obrázok užívateľa
koro
 
Príspevky: 10
Registrovaný: Sob Apr 17, 2010 8:43 am
Bydlisko: Nitra

Re: Ako prezimuju klopavky?

Poslaťod štefan » Pia Aug 13, 2010 1:35 pm

Od koho si bral svoje S.minor? Od toho predajcu zo Ziliny? Ponuka opatovne mlade S.minor a zvazujem k tej svojej jednej dokupit dalsie tri. Povodne som od neho bral 4x S.minor a S.carinatus. S minor mi padli (jedna dokonca hned po prichode zo Ziliny domov, pisal som predajcovi a bez akejkolvek reakcie...), carinatuskam sa ocividne dari a rastu ako z vody.
Obrázok užívateľa
štefan
Člen redakcie
 
Príspevky: 2045
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Levice

Ako prezimuju klopavky?

Poslaťod koro » Pia Aug 13, 2010 9:52 pm

Nie zo Ziliny.Ja som ich kupoval od mojho kamarata v Komarne. Ma tam akvaristiku,s nazvom Royal Dog.Vtedy stal kus 27eur,no neviem co stoja teraz.Mne v pohode prevoz vydrzali aj ked bol janur a mrzlo dal som si ich za tielko a hrial som ich teplotou svojho tela.Prenasal som ich len v dvoch plastovych krabickach bez vody a tak som s nimi cestoval vo vlaku asi 2 aj pol hodiny a v pohode.
Obrázok užívateľa
koro
 
Príspevky: 10
Registrovaný: Sob Apr 17, 2010 8:43 am
Bydlisko: Nitra

Poslaťod CHUCK » Sob Sep 04, 2010 8:12 pm

Vcera som kupoval v Ziline S. odoratus za 16E a TSS za 10E, mam ich v 25l akvarku(19-21C je to mozno trochu malo, ale nech si zvykaju ...) , s malymi zelvami nemam skusenosti, ale buduci rok koncom jari ich planujem dat von do jazierka samozrejme ak budu zdrave, snad im moje TSE 17 a 20cm nic nespravia
CHUCK
 
Príspevky: 103
Registrovaný: Pon Sep 01, 2008 4:54 pm
Bydlisko: OKOLIE ZILINY


Späť na Korytnačky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia

cron