Paracambarus orange mini mexican

Od pavúkov až po motýle...

Moderátor: štefan

Paracambarus orange mini mexican

Poslaťod Hoffi » Štv Nov 15, 2012 2:20 pm

veľkosť: 3 cm
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Hoffi
 
Príspevky: 67
Registrovaný: Ned Feb 03, 2008 12:59 pm
Bydlisko: Levice

Re: Paracambarus orange mini mexican

Poslaťod štefan » Štv Nov 15, 2012 6:19 pm

Perfektná snímka :D nesmierne zaujímavého chovanca, ktorý si isto nájde svoje neodmysliteľné miesto v akváriách našich chovateľov. Ak máš akékoľvek poznatky v súvislosti s týmto kôrovcom, peťo, budem len rád, ak sa o ne s nami podelíš =D>
Obrázok užívateľa
štefan
Člen redakcie
 
Príspevky: 2045
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Levice

Re: Paracambarus orange mini mexican

Poslaťod Hoffi » Štv Nov 15, 2012 7:06 pm

Je vhodný do malých akvárií kde môže byť chovaný s ďalšími jedincami. Môže byť v nádrži aj s rybkami no drobné druhy by som neodporúčal. I keď ich neloví, ale môže sa stať, že nejakú chytí do klepiet. Ja mam v 10l akva 3 spolu s 3 corydoras aeneus a 2 acanthoopthalmus kuhli a občas sa stane že do rybky cvakne. No tieto sú pre neho priveľké a preto ich nemôže vážnejšie ohroziť. Ale veľké druhy rýb by zas mohli ohroziť jeho. Vhodnejší je teda skôr k menším druhom v spoločenskom akváriu ako sú neónky, cichlidky, alebo už spomínane druhy vyššie uvedené. Určite by som sa vyhýbal sumcovitým rybám ako sú mystus, clarias, fosilis, synodontys atd.
Potrava by nemala byť problémom pretože sa živí v podstate tým istým čím aj rybky v akváriu. V podstate plní funkciu upratovača po rybkách. Ja osobne ich kŕmim naraz s rybami potravou pre kôrovce a rybky žijúce na dne. Nepohrdnú ani patentkami, alebo vločkovým krmivom.
Je to tvor pohybujúci sa po dne nádrže, ale občas ho je vidieť aj na rastlinkách. Ja osobne som našiel prvý zvlek na rastlinke asi len 3 cm pod hladinou. Takže nie je výlučne len dnový tvor.
Obrázok užívateľa
Hoffi
 
Príspevky: 67
Registrovaný: Ned Feb 03, 2008 12:59 pm
Bydlisko: Levice


Späť na BEZSTAVOVCE

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia

cron