Zacinam

Všetko okolo týchto vskutku unikátnych jašterov...

Moderátor: štefan

Zacinam

Poslaťod Siko » Ned Jan 12, 2014 8:49 pm

Ahojte, na Akvatere v BA som si predvcerom kupil chameleona, od maleho decka po nom tuzim , tak som si splnil sen. Avsak, terarko som robil prvy krat, prikladam foto, mohol by mi niekto skuseny povedat ci je vyhovujuce? Hrubka konarov atd???? Chameleon sa este moc nerozkukal za tie dva dni, ale zjedol dvoch svrckov co je asi dobre, kedze som citl ze niektorym ludom nejedia zopar dni po prineseni. Zajtra planujem kupit UVB ziarovku a hodit mu tam jednu bodovku. Zatial tam ma len LED diody na strope a jednu SUN GLO 15W. Teplota v terarku 27 stupnov, bez bodovky, ako mam riesit vetranie? Vyvrtal som dva otvory z kazdej bocnej strany, cca 4cm od stropu v priemere 5CM, malo ci vela???? Dakujem za kazdu radu.

Este mala otazka, cim krmite?:) Predali mi svrckov pasikovanych, su strasne rychly, strasne skacu :) Neexistuju nejaky kludnejsi svrckovia?
Siko
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Ned Jan 12, 2014 8:33 pm

Re: Zacinam

Poslaťod Siko » Ned Jan 12, 2014 8:52 pm

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Siko
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Ned Jan 12, 2014 8:33 pm

Re: Zacinam

Poslaťod štefan » Ned Feb 02, 2014 8:49 am

Najvjodnejšie je do terária umiestniť konáre rôznych hrúbok, ale ten na hornej fotke s chamíkom sa mi zdá byť až príliš hrubý. V hornej časri terárka kľudne vytvor z konárikov takú "guču", nepreniknuteľnú splet konárikov. Stačí ísť do prírody a isto nejaké vhodné nájdeš. Tie hrubé konáre by som aspoň ja veru odstránil a nahradil inými, tenšími.
Skrmovať možno nielen svrčky, ale aj iný, nebodavý hmyz - saranče, šváby atď. Pred ich skŕmením je vhodné ich pohyblivosť znížiť tým, že ich vložíme do chladničky a následne skrmujeme.
Obrázok užívateľa
štefan
Člen redakcie
 
Príspevky: 2045
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Levice


Späť na Chameleóni

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

cron