Teraristika

Všetko okolo odborných publikácií a časopisov, CD i DVD nosičov...

Moderátor: štefan

Teraristika

Poslaťod agama » Ned Aug 12, 2007 8:36 pm

Pznate knihu Teraristika ?
Encyklopedia
Teraristika
Eugene Bruins

Obrázok[/img]
Obrázok užívateľa
agama
 
Príspevky: 298
Registrovaný: Ned Apr 01, 2007 9:22 am
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod peterveter » Ned Aug 12, 2007 8:40 pm

Ano a čo má byt ? Mám ju aj v elektronickej podobe :wink:
peterveter
 
Príspevky: 207
Registrovaný: Pia Jún 08, 2007 8:33 pm

knuha

Poslaťod agama » Ned Aug 12, 2007 8:43 pm

Len tak mo to zaujima lebo v knihkupectvach je dost malo aspon co som ja videl 8)
Obrázok užívateľa
agama
 
Príspevky: 298
Registrovaný: Ned Apr 01, 2007 9:22 am
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod turcek » Pon Okt 27, 2008 2:15 pm

mam ju v pdf formate ak chces mozem poslat
miroslav kuna
Obrázok užívateľa
turcek
 
Príspevky: 116
Registrovaný: Ned Okt 26, 2008 5:59 pm
Bydlisko: bratislava

Poslaťod Saša » Str Jan 21, 2009 12:48 am

Mám ji také :) . Je to velice obsáhlá, přehledná encyklopedie se stovkami kvalitních fotografií a množstvím užitečných rad a návodů. Autor zde mj. dává i velký prostor nejrůznějším bezobratlým, které spousta podobných knih odbývá zpravidla jen letmou zmínkou. Některé údaje v popiscích (např. agresivita určitých sklípkanů) mi sice připadají diskutabilní, to ovšem může být způsobeno i třeba ne zcela správným překladem. U knihy s tak širokým tématickým záběrem jako je tato, jsou ovšem občasné nepřesnosti celkem očekávatelným jevem.
Myslím, že je to jedna z nejlepších, na všeobecnou teraristiku zaměřených knih, jaké se v posledních letech na trhu objevily :)
Saša
 
Príspevky: 317
Registrovaný: Str Aug 06, 2008 7:59 pm
Bydlisko: Karlovy Vary

Poslaťod litoria » Str Jan 21, 2009 7:08 am

Je to kazdopadne zaujimava publikacia. Jej prve vydanie tzv. modre, sa rozchytalo a ziskat ju je uz mensi problem, ale vydavatelstvo pripravilo tu istu publikaciu s inym riesenim obalky. To ziskat nie je problem.
Mal som moznost si listovat aj skutocne povodnym vydanim tohto prekladu a mnohe pasaze sa rapidne lisia. Neviem co sposobilo, ze jej cesky ci slovensky preklad je odlisny od originalu.
Niektori recenzenti sa k nej vyjadruju negativne a najradsej by ju vymazali zo sveta. Napadaju autora, ze sa venoval tak rozsiahlej sirke tera zivocichov. Podla ceskeho arachnologa F.K. je to zmes neuzitocnych udajov, ktore maju byt prijimane citatelskou verejnostou opatrne. prave pre sirku svojho zaberu. Dost cudne ale potom vyznie fakt, ze ten isty kritik sa podiela na publikacii, ktora je este sirsia - teda aspon v entomologii. Ano, nenapisal ju sam, prizval si k jej stvoreniu aj svojich kolegov, ale na verejnosti sa objavili informacie, kto vlastne v redakcii nosil nohavice...
litoria
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon Mar 19, 2007 5:21 pm

Poslaťod Saša » Sob Jan 24, 2009 12:28 am

Kolem takových knih spory vždy vznikaly a jistě i v budoucnu vznikat budou. Myslím si ale, že i literatura tohoto typu má dost co nabídnout. Po knize s úzkým zaměřením (pokud je taková vůbec na trhu) zpravidla sáhne chovatel, který už má v daném odvětví nějaké zkušenosti a jde takříkajíc najisto, zatímco laik ji obvykle mine bez povšimnutí. Oproti tomu listování v encyklopedii může v někom podnítit zájem o určitou živočišnou skupinu, o jaké by se třeba jinak ani nedozvěděl. Kdo v ní najde inspiraci, začne potom jistě vyhledávat další a přesnější informace mj. právě ve specializovaných knihách (ačkoli i ty mohou být předmětem takovýchto diskusí - třeba ve von Wirthovi lze nalézt údaje dost podobné těm z Bruinsovy knihy, které zpochybňuje Kovařík). A pak si pořídí nějaké to zvíře... Tedy v optimálním případě :wink:
Bambuly, co si nejdřív koupí živočicha a teprv pak někde na netu zjišťují, cože jim to vlastně doma leze nebo hopsá, z četby jakékoli (natož pak encyklopedicky zaměřené) knihy "nepodezírám" ani dost málo :lol:
Saša
 
Príspevky: 317
Registrovaný: Str Aug 06, 2008 7:59 pm
Bydlisko: Karlovy Vary

Zdravim

Poslaťod RASTO » Ned Sep 27, 2009 8:23 pm

Prosim ta poslal by si mi v pdf formate tu encyklopediu teraristika? rastislav.gall@azet.sk vdaka
RASTO
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Ned Sep 27, 2009 7:34 pm

Poslaťod didi » Pia Okt 16, 2009 1:18 pm

Moze mi niekto poslat tu knihu? Dik
didi
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Pon Okt 12, 2009 4:40 pm

Poslaťod Erik_PU » Ned Okt 18, 2009 12:12 pm

ja tu knihu zhanam a nemozem zohnat, vedel by mi niekto pomoct? kludne aj vo formate pdf, budem velmi velmi rad..dakujem, tu je moj e-mail vraniak.erik@azet.sk
Erik_PU
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Ned Okt 18, 2009 11:53 am
Bydlisko: Púchov

Poslaťod štefan » Ned Okt 18, 2009 4:01 pm

Saša píše:Po knize s úzkým zaměřením (pokud je taková vůbec na trhu) zpravidla sáhne chovatel, který už má v daném odvětví nějaké zkušenosti a jde takříkajíc najisto, zatímco laik ji obvykle mine bez povšimnutí.....
.....Bambuly, co si nejdřív koupí živočicha a teprv pak někde na netu zjišťují, cože jim to vlastně doma leze nebo hopsá, z četby jakékoli (natož pak encyklopedicky zaměřené) knihy "nepodezírám" ani dost málo :lol:


Publikacie a to nielen teraristicke su na trhu k ziskaniu bez vacsich problemov /teda az na prachy.../.
U knih je to nielen v poslednom case velmi cudne a opakovane som sa o tom mal moznost predvedcit na vcerajsej tera burze v Trnave. V ramci nej som tiez ponukal publikacie, casopisy o akva a tera, ktore mame v nasom antikvariate. Zaujem bol slaby, ludia si ich iba prelistovali a to bolo vsetko. Cena nebola na vine, ved nami ponukane knihy su cenovo ovela nizsie nez tie iste knihy predavane inde.
Ludia si radsej kupia zvieratko a nevedia o nom vobec nic. To, aby si kupili u predajcu vedla ponukajuceho aj literaturu im uz nezostanu korunky a tak zvieratko dost casto len trpi pre nevedomost svojho majitela. "...Zaujimava kniha, ale ja si ju kupim az ked mi zostanu eura...Idem najskor kupit agamu, chamika, hada..." - to bola velmi casta a nepochopitelna slovna obrana navstevnikov. Nerozumiem tomu. Ked sa rozhodnem pre akekolvek zvieratko, vzdy sa snazim sa o nom dozvediet maximum a dlhe hodiny lezim v knihach, casopisoch. Az potom kupim dane zvieratko.
No napriek tomu vsetkemu zrejme predsa len niekto na to ide opacne. Svedci o tom aj ukradnuty casopis a kniha na vcerajsej burze...
Zistil som to az u baleni knih pri odchode z akcie. Aj ked mi Otherx vsemozne pomahal a i organizator zabezpecil dozor pri predajnom mieste, nepomohlo to a pocas bud pretekov alebo mojich dvoch prednasok sa ktosi ulakomil na kradez. Co uz.
Obrázok užívateľa
štefan
Člen redakcie
 
Príspevky: 2045
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Levice

Poslaťod Erik_PU » Pia Okt 30, 2009 10:56 pm

tak to je hnusne, mas veru pravdu otom ako premyslaju ludia... je to veru skoda, ja ked som zacinal tak som si obzrel agamu, a potom som zistil ze nic o nej vlastne neviem, a to co mi povedali v predajni mi nestacilo, tak som doma vyuzil internet a za 2 dni som si ju isiel kupit, viem o nej celkom dost ale drzim sa toho ze nikdy nieje dost a tak sa snazim si o tom zhanat stale bud nove alebo aj informacie ktore uz viem... skoda ze to viaceri ludia neberu zodpovednejsie...
Erik_PU
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Ned Okt 18, 2009 11:53 am
Bydlisko: Púchov

Poslaťod štefan » Sob Okt 31, 2009 9:14 am

Ides na to ocividne spravne Erik, ale nie vsetci su taki. Majitel najvacsieho ceskeho predajcu zahranicnych knih REPNAT mi este v 90.rokoch pri nasom prvom stretnuti povedal "Né zvíře, příteli, má být tím prvním krokem k němu, ale koupě a poctivé studium knih. Tam by žádný skutečný chovatel neměl želet ani korunu, protože se mu to vrátí".
Samozrejme, ak clovek ma prostriedky na nie lacne odborne knizky. Ale potom by si nemal kupovat ani to zvieratko.
Mnoho ludi sa napr. na cudzojazycnu publikaciu pozera spomedzi prstov. Ani ja neviem tak dobre cudzie jazyky a i tak sa nebranim studiu zahranicnej knihy, casopisu. Ak sa z jej stranok chcem nieco dozvediet, isto si k tomu nejaku rozumnu cestu najdem.
Obrázok užívateľa
štefan
Člen redakcie
 
Príspevky: 2045
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Levice


Späť na Literatúra o teraristike ako takej

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron